Over Nedvang

NEDerland Van Afval Naar Grondstof: daar staat de naam Nedvang voor. Wij monitoren en stimuleren de inzameling en recycling van de verschillende soorten verpakkingsafval: papier en karton, glas, kunststof, metaal en hout. Daarmee krijgt verpakkingsafval een nieuw leven en besparen we kostbare grondstoffen. 

Nedvang is opgericht voor en door producenten en importeurs die verpakte producten op de markt brengen. Zij zijn wettelijk verplicht te zorgen voor de recycling van verpakkingsafval. De stichting Afvalfonds Verpakkingen heeft deze verantwoordelijkheid van hen overgenomen. De monitoring en stimulering van de inzameling en recycling van verpakkingsafval is door het Afvalfonds Verpakkingen aan Nedvang uitbesteed. Wij werken hiervoor intensief samen met de Nederlandse gemeenten, afvalbedrijven, recyclers en de organisaties die hen vertegenwoordigen. 

Waarom u zich zou moeten aansluiten bij Nedvang leest u hier. Wilt u zich aansluiten? Volg dan het  7 stappenplan!

Missie & visie Recycleplatform Hout

Het recycleplatform hout is een initiatief van Nedvang met als doel om de recycling van (verpakkingshout) aan te jagen. Het platform draagt hieraan bij door inzichten en organisaties op het gebied van recycling van hout samen te brengen. Het is namelijk de visie van Nedvang dat het delen van kennis en ervaring leidt tot meer hout recycling door innovatie en samenwerking.

Meer informatie over Nedvang is op onze website te vinden.