Houtspelers

Na de gebruiksfase komt een houten verpakking (of delen daarvan) in de afvalfase. In deze fase van de waardeketen zijn partijen actief die een of meerdere van de competenties inzameling, sortering of recycling omvatten.

Op de onderstaande interactieve kaart is een overzicht te vinden van alle houtspelers die actief zijn binnen de Nederlandse, Duitse en Belgische markt. Onder de kaart is meer informatie te vinden over het gebruik van de kaart.

Als u bent aangesloten bij Nedvang, wordt u automatisch op de kaart gezet. Waarom u zich aan moet sluiten bij Nedvang leest u hier en hoe u zich kunt aansluiten is te lezen in het 7 stappenplan!

Even geduld alstublieft...

De kaart wordt geladen.

Gebruik

De kaart is interactief, dit houdt in dat er clusters zijn gevormd van groepen houtbspelers in een bepaalde regio. Dit zorgt ervoor dat bij inzoomen de bedrijven zich uitsplitsen wat meer detail geeft. Klikken op een cluster is ook mogelijk, dan wordt er automatisch ingezoomd en dit geeft meer detail doordat er meer clusters of individuele spelers met meer informatie zichtbaar worden.

Het is mogelijk om onderscheid te maken tussen drie competenties, namelijk:
- Inzameling
- Sortering
- Recycling
Houtspelers kunnen dus één of meerdere competenties hebben. Ook is het mogelijk om alleen door Nedvang erkende bedrijven voor hout te laten zien.

Standaard is er geen selectie gemaakt, maar bij het selecteren van een van de drie competenties laat alleen bedrijven zien die die competentie hebben. Een combinatie van competenties selecteren is ook mogelijk, dan laat het alleen bedrijven zien met die combinatie van competenties.

Disclaimer: de lijst is niet volledig

Staat u niet op de lijst en bent u van mening dat u hier ook tussen hoort te staan? Neem dan contact op met Gerald van Elburg.

SWOT analyse recycling van gebruikt verpakkingshout 

Op basis van literatuur onderzoek is een SWOT opgesteld voor de recycling van gebruikt hout uit verpakkingen in Nederland. Deze analyse is aangevuld en gevalideerd tijdens een workshop met experts uit de sector op 30 april 2015.

Lees meer

De markt van gebruikt (verpakkings)hout

Hout komt in vele soorten en maten voor en heeft bovendien een hoge (gevoels)waarde als het gaat om duurzaamheid

Lees meer

Hergebruik en recycling van (verpakkings)hout

Na het voorkomen en verminderen van de inzet van houten verpakkingen, staat het hergebruik van de houten verpakking (of het houten product) op de derde plaats op de Ladder van Lansink.

Lees meer